Donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni

Workshop Meridianen en acupunctuurpunten – Humaan en Equine

     

Locatie: Stal Klein Vosdal, Koninginnelaan 43 in Heelsum

Tijd: 10:00-17:00 uur, inloop vanaf 9:30 uur

Prijs (inclusief syllabus): €350,-

Voor aanmelden en vragen kun je emailen of bellen:

In de workshop “Meridianen en acupunctuurpunten – Humaan en Equine” maken we kennis met de 12 hoofdmeridianen en een aantal acupunctuurpunten die in de acupunctuur veelvuldig gebruikt worden. Daarbij leren we de meridianen en acupunctuurpunten zowel bij de mens als bij het paard kennen. Naast de 12 hoofdmeridianen maken we in deze workshop ook kennis met vier van de acht dieper gelegen extra-meridianen, namelijk de Chong-, Dai-, Ren- en Du-meridiaan. Het kennismaken met de meridianen en acupunctuurpunten gaan we doen door middel van voelen en ervaren, zowel bij de mens als bij het paard, in combinatie met uitleg. Daarmee biedt deze workshop je de mogelijkheid om de meridianen en acupunctuurpunten zowel bij jezelf, bij andere mensen, alsook bij de paarden te leren voelen en er mee te werken tijdens een behandeling.

In deze workshop werken we met de zachtheid van de handen, dus zonder gebruik van naalden. Het is een zachte benadering van acupunctuur die op zichzelf kan worden toegepast, alsook geïntegreerd kan worden in andere vormen van behandeling, zoals craniosacraal therapie.

Syllabus

De syllabus van deze workshop bestaat uit een beschrijving van technieken voor het werken met de meridianen en acupunctuurpunten, met foto’s voor zowel de mens als het paard. In de syllabus staan ook voorbeelden beschreven van toepassingen van de meridianen en acupunctuurpunten. Doordat de technieken in de syllabus staan beschreven met foto’s kun je thuis de technieken nalezen en beoefenen. Dit geeft je de gelegenheid om tijdens de workshop zelf je aandacht volledig te richten op het voelen en ervaren van de technieken.

Praktische info

Wat je nodig hebt gedurende de workshop zijn:

  • gemakkelijk zittende kleding
  • stevige laarzen of schoenen voor het werken bij de paarden
  • schriftje en pen
  • je eigen lunchpakket

Voor het beoefenen van de meridianen en acupunctuurpunten bij de paarden zijn paarden aanwezig op locatie Stal Klein Vosdal.

Kruidenthee, koffie, water en gezonde lekkere versnaperingen zijn aanwezig. Eventueel kun je voor je eigen gemak een waterflesje meebrengen.

Verder zijn er voor overnachting diverse Bed & Breakfast gelegenheden in de nabije omgeving.

Accreditatie

Voor deelname aan deze workshop ontvang je na afloop een certificaat. Deze workshop is als bij- en nascholing goedgekeurd door Paardenopleidingen Praktijk Natuurlijk.

Docenten

Geert Heidema en Mariecke Verseput

Mariecke Verseput haar zoektocht om het anders te doen met de paarden begon bij de international school for professional horsemanship. Daar heeft ze mogen kennismaken met veel facetten van het beter omgaan en rijden van paarden, maar vooral ook een brede basis kunnen leggen in de natuurgeneeskunde. Na een paar cursussen energetisch behandelen maakte ze kennis met craniosacraal therapie voor paarden en heeft een jaar craniosacraal therapie afgerond bij Hippo Sofia en is nu bezig met de opleiding bij Praktijk Natuurlijk. Daarnaast is ze bijna klaar met de opleiding voor acupressuur practitioner voor paarden en geeft ze behandelingen aan paarden, waarbij craniosacraal therapie wordt gecombineerd met Chinese geneeswijzen.

Geert Heidema heeft in Santa Fe (New Mexico, Verenigde Staten) studies in diverse genezingsmethodes gevolgd, waaronder een 4-jarige MSc-opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde, een opleiding in de craniosacraal therapie en een studie in Sat Nam Rasayan®, een geneesmethode afkomstig uit het oude India. Vanaf 2010 heeft Geert mensen behandeld in zijn praktijk alsook in diverse klinieken in de Verenigde Staten. Sinds 2015 is hij werkzaam in Nederland in zijn praktijk De Vreugdevolle Bron in Haarlem. In zijn praktijk behandelt hij mensen met behulp van craniosacraal therapie, Chinese kruiden en een zachte benadering van acupunctuur. Geert heeft een affiniteit met paarden en heeft het eerste jaar van de craniosacraal opleiding voor paarden bij Hippo Sofia afgerond en hij is nu bezig met de paardenopleiding van Praktijk Natuurlijk. In zijn praktijk behandeld hij naast mensen ook paarden en huisdieren. Naast behandelingen geeft Geert workshops, lezingen en demonstraties op het gebied van de craniosacraal therapie en Chinese geneeskunde en is hij docent aan de Craniosacraal-Plus™ opleiding van Total Health Academy. In Nederland is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging.