Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een zachte en krachtige vorm van genezing die geschikt is voor mensen en dieren. Door middel van zachte aanraking met de handen kan craniosacraal therapie mensen en dieren helpen om spanningen, die in de weefsels van het lichaam aanwezig kunnen zijn, los te laten. Hierdoor ontstaat meer ruimte in het lichaam en krijgen vloeistoffen (zoals de craniosacraal vloeistof, bloed en lymfe) en de energie weer de mogelijkheid om te stromen.

Rondom de hersenen en het ruggenmerg bevindt zich de craniosacraal vloeistof en het stromen van dit vloeistof produceert natuurlijke ritmische bewegingen. Spanningen in het lichaam hebben een effect op het stromen van de craniosacraal vloeistof en verstoren de natuurlijke beweging van het ritme. Een craniosacraal behandeling helpt spanningen los te laten, de craniosacraal vloeistof weer vrij te laten stromen en de natuurlijke ritmes in balans te brengen. Daarmee heeft craniosacraal therapie een gunstig en kalmerend effect op de hersenen en het zenuwstelsel. Dit geeft een diep ontspannen gevoel en welzijn.

Craniosacraal therapie voor mensen

Craniosacraal therapie kan mensen helpen om aanwezige spanningen, zowel fysiek als emotioneel, los te laten en de natuurlijke ritmes in balans te brengen. Daarnaast kan craniosacraal therapie ook inzicht geven in hoe deze spanningen zijn ontstaan. Daarmee kan fysieke en emotionele genezing plaatsvinden en in verbinding met ons hart kunnen nieuwe manieren van leven tot bloei komen.

Aangezien craniosacraal therapie werkt met zachte aanraking is het geschikt voor mensen van alle leeftijden: baby’s, kinderen, adolescenten, volwassenen en senioren. Het kan mensen helpen die lichamelijke en/of emotionele problemen ervaren. Voorbeelden van klachten die met craniosacraal therapie kunnen worden behandeld, zijn hoofdpijn, slapeloosheid, onderrugpijn, whiplash, emotionele problemen zoals angst en depressie, en meer. Craniosacraal therapie geeft lichamelijke ontspanning, emotionele balans en een algeheel gevoel van welzijn.

De craniosacraal behandeling duurt ongeveer 60 minuten (voor baby’s en kinderen is dit ongeveer 30-45 minuten). Tijdens een craniosacraal behandeling blijft u volledig gekleed. Craniosacraal therapie werkt door middel van zachte aanraking van verschillende delen van het lichaam, zoals de wervelkolom, hoofd en nek, armen en benen, voeten, zodat fysieke en emotionele spanningen losgelaten kunnen worden. Dit brengt de natuurlijke ritmes die aanwezig zijn in het lichaam weer terug in balans. Een behandeling kan helpen om u weer beter te doen voelen en een diep gevoel van welzijn te ervaren.