Acupunctuur en kruiden

Acupunctuur

Acupunctuur is een genezingsmethode die zich in de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld en ook nu veel kan betekenen voor de gezondheid. Volgens de acupunctuur stroomt qi (≈energie) door energiebanen (ook wel meridianen genoemd) die zich over het lichaam bevinden. Het goed stromen van de energie helpt om ons zowel fysiek, emotioneel als mentaal goed te doen voelen.

In mijn praktijk werk ik bij voorkeur met een zachte benadering van acupunctuur die geïntegreerd is in de craniosacraal behandeling. Dit betekent dat ik in mijn behandelingen werk met de handen en de zachtheid van craniosacraal therapie, dus zonder gebruik van naalden, waarbij ik mijn kennis en ervaring in de acupunctuur meeneem in de craniosacraal behandeling. Het bewust zijn van de meridianen en/of acupunctuurpunten tijdens de craniosacraal behandeling en er mee werken kan in mijn ervaring op een goede manier bijdragen aan de behandeling.

Verder kijk ik vooraf aan de behandeling mogelijk ook naar uw tong en voel ik uw pols, aangezien de tong en pols informatie geven over de gesteldheid van de organen.

Kruiden

Chinese-herbsNaast acupunctuurbehandelingen zijn kruiden heel geschikt om herstel te bewerkstelligen. Kruiden kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld meer energie te ervaren, beter te slapen, pijn in het lichaam te verminderen, spijsvertering en stoelgang te verbeteren. Kruidenrecepten worden specifiek voor uw conditie samengesteld. Over het algemeen worden kruiden 2-3 maal daags ingenomen voor de periode dat het nodig is. Kruiden kunnen in poedervorm worden voorgeschreven en opgelost in water worden opgedronken. Verder kunnen kruiden ook als pil of tablet worden voorgeschreven.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier