Vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september

Driedaagse workshop Craniosacraal therapie

Locatie: Praktijk De Vreugdevolle Bron, Lavendelstraat 56 in Haarlem

Tijd: 10:00-17:00 uur, inloop vanaf 9:30 uur

Prijs (inclusief BTW en syllabus inbegrepen): €240,-

Voor aanmelden en vragen kun je emailen (info@mensinverbinding.nl) of bellen (06-12252146).

Tijdens deze driedaagse workshop in de craniosacraal therapie leer je basistechnieken waarmee je zelfstandig een volledige craniosacraal behandeling kunt geven. Je leert daarbij werken met het craniosacraal ritme, het bindweefsel en de verschillende horizontale diafragma’s die in het lichaam aanwezig zijn. Ook leer je werken met de hersenbotjes. Het beoefenen van de technieken zal gecombineerd worden met uitleg over de werking van craniosacraal therapie, het craniosacrale systeem en het bindweefsel.

In deze driedaagse workshop staan voelen en ervaren centraal: het leren zal plaatsvinden door afwisselend als behandelaar de technieken te beoefenen en door als cliënt op tafel in je lichaam te voelen wat de technieken voor je kunnen betekenen. Het op deze manier leren voelen geeft je de mogelijkheid om craniosacraal te gaan belichamen in je eigen lichaam, in zijn volledigheid te leren kennen en te beoefenen.

De syllabus van deze workshop bestaat uit een beschrijving van de craniosacraal technieken, met foto’s en voorbeelden van toepassingen van deze technieken. Doordat de technieken in de syllabus staan beschreven met foto’s kun je thuis de technieken nalezen en beoefenen. Dit geeft je de gelegenheid om tijdens de workshop zelf je aandacht volledig te richten op het voelen en ervaren van de technieken.

Deze driedaagse workshop zal worden verzorgd door Karen de Smet, Sandra Koek en Geert Heidema. Zij zijn alledrie werkzaam als craniosacraal therapeut in hun eigen praktijk in Haarlem. Samen vormen zij ‘Mens in Verbinding’, een samenwerkingsverband waarin zij bekendheid geven aan craniosacraal therapie door middel van workshops, lezingen en demonstraties.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier