Chinese kruiden

Kruiden zijn heel geschikt om herstel te bewerkstelligen, ze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld beter te slapen, meer energie te ervaren, pijn in het lichaam te verminderen, spijsvertering en stoelgang te verbeteren. In mijn praktijk werk ik met Chinese kruiden, waarbij ik mijn eigen kruidenrecepten samenstel die specifiek geschikt zijn voor uw conditie.

Tijdens een kruidenconsult stel ik vragen over uw lichamelijke gezondheid (zoals slaap, energieniveau, voeding) om een duidelijk beeld te krijgen van uw conditie. Verder kijk ik ook naar uw tong en voel ik uw pols, aangezien de tong en pols informatie geven over uw lichamelijke gesteldheid, waaronder die van de organen. Op basis van deze informatie stel ik een kruidenrecept voor u samen die u dagelijks in kunt nemen. De kruiden bestel ik bij kruidenleverancier Dragon Herbs of De Natuurapotheek en deze worden dan rechtstreeks bij u thuisbezorgd. Over het algemeen worden kruiden 2-3 maal daags ingenomen voor de periode dat het nodig is. Kruiden worden meestal in poedervorm voorgeschreven en kunnen opgelost worden in warm water en dan net als thee worden opgedronken. Verder kunnen kruiden bijvoorbeeld ook in capsulevorm of als tablet worden voorgeschreven.

In de Verenigde Staten heb ik tijdens mijn Master of Science opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde aan de Southwest Acupuncture College uitgebreide kennis en ervaring opgedaan in de Chinese kruidengeneeskunde. Verder heb ik meerdere nascholingen gevolgd over de toepassing van Chinese kruiden bij gyneacologische klachten (zoals menstruele verstoringen, klachten tijdens de menopauze). In mijn eigen praktijk pas ik deze kennis en ervaring toe in het behandelen van mensen, waarbij ik de kruidenrecepten zelf samenstel om deze specifiek aan te laten sluiten bij uw lichamelijke conditie en gemoedsgesteldheid, om zo welzijn te bevorderen.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier