Craniosacraal-Plus™

Geert Heidema van praktijk De Vreugdevolle Bron verzorgt als docent de Craniosacraal-Plus™ workshops aan de Total Health Academy. Craniosacraal-Plus™  is een opleiding in de craniosacraal therapie, waarbij craniosacraal technieken op het lichaam worden beoefend. Bovendien leer je de meridianen te harmoniseren. Het is mogelijk om craniosacraal en meridiaan technieken tijdens een craniosacrale sessie te combineren, alsook om iedere werkwijze afzonderlijk toe te passen. Dit geeft als craniosacraal behandelaar meer mogelijkheden in het werken met het lichaam tijdens een sessie.

In het lichaam bevindt zich het craniosacrale systeem, wat van de hersenbotjes (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum) loopt. Binnenin bevinden zich vliezen en een vloeistof die de hersenen en het zenuwstelsel omgeven. Door middel van zachte technieken met de handen kunnen we dit craniosacrale systeem in het lichaam leren voelen en in balans brengen. Daarbij werken we ook met de natuurlijke ritmische bewegingen die in het craniosacraal systeem, alsook de rest van het lichaam, voelbaar zijn.

Data workshops

Basisworkshop

Vervolgworkshop: Natuurlijke ritmes & Bindweefsel

Fotografie Christiane Nägele

Craniosacraal-Plus™ Basisworkshop

In de Craniosacraal-Plus™ Basisworkshop leer je de basistechnieken van de Craniosacraal-Plus™. Je leert werken met de hersenbotjes, het sacrum, de natuurlijke ritmische bewegingen en de verschillende horizontale diafragma’s (zoals het bekkengebied) van het lichaam. Bovendien leer je hoe je de meridianen kunt harmoniseren. Deze toevoeging geeft je de mogelijkheid om craniosacraal en meridiaan technieken te combineren in een Craniosacraal-Plus™ behandeling.

Na afloop van deze workshop ben je in staat om een volledige ontspannende Craniosacraal-Plus™ behandeling te geven.

Kijk voor meer informatie over deze workshop op de website van Total Health Academy. Aanmelden voor deze workshop verloopt via Total Health Academy.

Fotografie Christiane Nägele

Craniosacraal-Plus™ Vervolgworkshop: Natuurlijke ritmes & Bindweefsel

In de Craniosacraal-PlusTM Vervolgworkshop gaan we verder kijken hoe de natuurlijke ritmische bewegingen tot uiting komen in de hersenbotjes (inclusief Os ethmoidale) en het sacrum. Verder gaan we met het verticale hersenvlies (falx cerebri en cerebelli) werken en zien hoe deze onderdeel uitmaakt van het membraan systeem in de hersenen. In de basisworkshop hebben we gezien hoe het cerebrospinale vloeistof in de ventrikels in de hersenen wordt aangemaakt en in deze workshop zullen we  de diverse manieren waarop het cerebrospinale vloeistof wordt afgevoerd bekijken.

Het craniosacraal systeem is via het bindweefsel en de vloeistoffen verbonden met de rest van het lichaam. Het lichaam houdt fysieke en emotionele spanningen in de weefsels vast, waarmee ook de levensstroom wordt vastgehouden. In deze workshop leer je craniosacraal technieken om spanningen in het bindweefsel te helpen vrijmaken en daarmee de levensstroom te laten stromen. Daarmee komen ook de natuurlijke ritmische bewegingen (die door de levensstroom teweeg worden gebracht) weer in balans.

In deze workshop leer je ook om de vier dieper gelegen extra-meridianen (Chong, Ren, Du en Dai) te harmoniseren. We zullen de overeenkomst van deze extra-meridianen met het craniosacraal systeem en de horizontale diafragma’s bespreken. Het werken met de extra-meridianen kan gecombineerd worden met de craniosacraal technieken.

Kijk voor meer informatie over deze workshop op de website van Total Health Academy. Aanmelden voor deze workshop verloopt via Total Health Academy.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier