Evenementen back-up1

Zaterdag 11 en 18 april 2015

Carlos Castaneda’s Tensegrity® lessenserie

Het polijsten van onze Verbindingen – Moeder en Vader

Deel II – Vader

Cyclicity X

 

 

 

 

 

Tijd: 14:30 – 19:00 uur (met 1,5 uur diner pauze)

Locatie: Zen Dojo, Valckenierstraat 35, Amsterdam

Prijs: 4 lessen €48, 3 lessen €40, 2 lessen €28, 1 les €15

Being a ‘sorcerer’ means ‘going to source.’ Once we accept our biological source, our mothers and fathers, the doors to freedom of perception open…     ~ Carlos Castaneda

De rollen die onze moeders en vaders spelen in onze levens zijn aan verandering onderhevig. Traditioneel gezien waren moeders leden van de ‘privé kring’ en waren de leraressen van onvoorwaardelijke liefde, genezing en behulpzaamheid, de cohesie binnen de familie en de ‘innerlijke’ reis. Vaders aan de andere kant, behoorden tot de ‘publieke’ kring en onderwezen in zaken zoals carrière, bescherming, morele beroepen, financieel succes en hoe je leiding geeft.

Vandaag de dag vervagen deze lijnen en hebben vrouwen steeds vaker een publieke carrière en nemen mannen het huishouden en de zorg voor de kinderen voor hun rekening.

Ongeacht wie ons heeft opgevoed of met wie we het grootste deel van onze kindertijd hebben doorgebracht, hebben we een vrouwelijk deel en een mannelijk deel in ons, en is het accepteren van onze ouders als individuen, alsmede het accepteren van onszelf het fundament van onze ontwikkeling van bewustzijn.

Het bereiken en behouden van verhoogd bewustzijn kan soms een lange en zwaarbevochten weg zijn. Deze lessenserie over onze verbinding met onze vader kan een verhelderende werking hebben en ons op onze weg vooruit helpen.

In deze ervaringsgerichte lessen zullen we:

– Kijken naar de mythologie van wie als onze vader dienst deed;

– Aanverwante scenes vinden;

– Een begeleide meditatie volgen door de kindertijd en het volwassen leven van onze vaders, wat ons een idee geeft van wie ze zijn buiten hun rol van onze ouder om, en wat zij hebben doorstaan en gedroomd in de afstammingslijn waartoe zij en wij deel van uitmaken;

– Het schrijven van brieven van dankbaarheid;

– De focus op onszelf richten en ons afvragen; “Wat hebben wij bevaderd”?

Tenzij we zelf een familie hebben, realiseren we ons wellicht vaak niet dat onze ouders niet de enigen zijn die familieverplichtingen hebben.

Wij, als hun kinderen, zijn ook beladen met een taak – de taak van het allerbeste van onze ouders en de afstammingslijn waartoe wij behoren, voort te dragen…

Er zullen elke zaterdag twee lessen zijn, begeleidt door Tensegrity facilitators in opleiding in samenwerking met Cleargreen. Het is mogelijk deel te nemen aan een, twee, drie of alle vier lessen.

Voor registratie en meer informatie kunt u een email sturen naar: info@stichtingmot.nl

 

Zaterdag 25 april 2015

Carlos Castaneda’s Tensegrity® oefengroep

duinen

Tijd: 14:00-16:00

Locatie: Studio 50C, Marjoleinpad 50C in Haarlem

Prijs: €5,- per persoon

De bijeenkomsten van de Tensegrity oefengroep zijn een keer per maand. Deze bijeenkomsten zijn open voor iedereen: nieuwkomers en beoefenaars die sinds langere tijd Tensegrity beoefenen zijn van harte welkom.

Tensegrity is een traditie afkomstig uit het oude Mexico bestaande uit oefeningen die helpen om welzijn te ervaren. Tijdens de komende practice zullen we samen energetische passen beoefenen, bewegingen van lichaam en ademhaling die de fysieke en energetische stroom herstellen in ons wezen. Ook zullen we een oefening doen waarbij we kijken naar welke overtuigingen en oordelen over onszelf we kunnen loslaten en welke nieuwe stappen we kunnen nemen op dit moment in ons leven om onze dromen te verwezenlijken.

Meer informatie over Tensegrity kunt u vinden op:

www.cleargreen.com

www.stichtingmot.nl

Voor meer informatie en vragen kunt u ook contact opnemen met Geert Heidema.

Telefoon: 06-12252146

Email: info@devreugdevollebron.nl

 

Juni 2015

Carlos Castaneda’s Tensegrity® lessenserie: Leiderschap

4 lessen van 1.5 uur

Data en tijd volgen spoedig

Locatie: Studio 50C, Marjoleinpad 50C in Haarlem

Prijs: €15,- per persoon

Tensegrity lessenserie Leiderschap

“Toen ik de gevangenis uit liep, was dat mijn missie, om zowel de onderdrukten als de onderdrukker te bevrijden. Sommigen zeggen dat dat nu bereikt is. Maar ik weet dat dat niet het geval is. De waarheid is dat we nog niet vrij zijn; we hebben slechts de vrijheid om vrij te zijn bereikt, het recht om niet onderdrukt te worden. We hebben nog niet de laatste stap van onze reis genomen, maar de eerste stap op een langere en zelfs lastigere weg. Want vrij zijn is niet slechts je ketenen af te werpen, maar op een manier te leven die de vrijheid van anderen respecteert en verruimt. De werkelijke test van onze toewijding aan vrijheid is pas begonnen.” 

~ Nelson Mandela (1995)

Het woord ‘leiderschap’ draagt in sommige culturen van oudsher het beeld van een individu met een sterke wil, bevelen dicterend en opdracht gevend tot een onbetwistbare loyaliteit aan de door hem/haar bepaalde visie.

Er zijn andere manieren om leiding te geven. Er is een sjamaanse-zieners wijze – waar er misschien nog steeds een individu of een groep aan het hoofd kan zijn, echter is elk van hen compassievol genoeg om zichzelf en anderen te ‘zien’ en  de behoeften en talenten van diegenen in zijn/haar team en omgeving te leren kennen en dienen.

Ter illustratie: Is je ooit een taak toevertrouwd die ver boven je ervaringsniveau lag – zonder volledige instructie of steun? Hoe voelde je je toen? En andersom, heb je ooit hetzelfde aan andere gegeven?

Voor een ziener-leider is de leiderschapsrol slechts een rol, en geen maatstaf voor je identiteit. En om werkelijk te leiden betekent te volgen. De leider richt zich op dienstbaarheid aan anderen, en met een doel dat zowel verruimend aan, en tegelijkertijd groter is dan de betrokken individuen. En de fouten van de pupil zijn tevens de fouten van de leider, omdat de leider verreweg meer kennis bezit en daarom het meest verantwoordelijk is voor de uitkomst van ieder z’n taken.

Deze ‘andere’ manier van leiden is de manier waarop onze essentie ons leidt.

Misschien ben je bijvoorbeeld getuige geweest van een situatie waarin je jezelf hebt ingelaten een bepaalde richting in te slaan, al die tijd diep van binnen voelende dat er iets “niet in de haak was”. Maar toch ging je van start. En wanneer de weg naar dat avontuur uiteindelijk tot zijn abrupte en vaak dramatische eind kwam, heb je jezelf misschien begroet met negatieve woorden, of met je wezenlijke zelf met woorden en gevoelens van compassie, dat uiteindelijk alles wel goed zal komen, en met bemoediging om te leren van de ervaring, en een volgend avontuur te beginnen met hernieuwde  passie om het beste van jezelf te geven.

Deze wezenlijke, zorgzame en vriendelijke innerlijke zelf is waar deze lessen vanuit zullen beginnen en evolueren om zo voor ieder van ons afzonderlijk te leren hoe we het beste kunnen leiden – vanuit het beste van onszelf, het dichtst bij de bron, als voortdurende ‘ziener’ van het grotere plaatje.

De lessen over Leiderschap zullen gegeven worden door Tensegrity Facilitator-in-Opleiding Geert Heidema in samenwerking met Cleargreen. We hopen je daar te zien

Meer informatie over Tensegrity kunt u vinden op:

www.cleargreen.com

www.stichtingmot.nl

Voor meer informatie en vragen kunt u ook contact opnemen met Geert Heidema.

Telefoon: 06-12252146

Email: info@devreugdevollebron.nl

nva-logo

 

Logo_Cranio

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier