Basisworkshop Meridianen en acupunctuurpunten

In de Basisworkshop Meridianen en acupunctuurpunten maken we kennis met de 12 hoofdmeridianen en een aantal acupunctuurpunten die in de acupunctuur veelvuldig gebruikt worden. Naast de 12 hoofdmeridianen maken we in deze workshop ook kennis met vier van de acht dieper gelegen wondermeridianen, namelijk de Chong-, Ren-, Du- en Dai-meridiaan. Het kennismaken met de meridianen en acupunctuurpunten gaan we doen door middel van voelen en ervaren, in combinatie met uitleg. Daarmee biedt deze workshop je de mogelijkheid om de meridianen en acupunctuurpunten zowel bij jezelf als bij andere mensen te leren voelen en er mee te werken tijdens een behandeling.

In deze workshop werken we met de zachtheid van de handen, dus zonder gebruik van naalden. Het is een zachte benadering van acupunctuur die op zichzelf kan worden toegepast, alsook geïntegreerd kan worden in andere vormen van behandeling, zoals craniosacraal therapie.

Datum en locatie

Datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt.

Syllabus

De syllabus van deze workshop bestaat uit een beschrijving van technieken voor het werken met de meridianen en acupunctuurpunten, met foto’s. In de syllabus staan ook voorbeelden van toepassingen van de meridianen en acupunctuurpunten. Doordat de technieken in de syllabus staan beschreven met foto’s kun je thuis de technieken nalezen en beoefenen. Dit geeft je de gelegenheid om tijdens de workshop zelf je aandacht volledig te richten op het voelen en ervaren van de technieken.

Praktische info

Wat je nodig hebt gedurende de workshop zijn:

  • gemakkelijk zittende kleding
  • schriftje en pen
  • je eigen lunchpakket

Kruidenthee, water en gezonde lekkere versnaperingen zijn aanwezig. Eventueel kun je voor je eigen gemak een waterflesje meebrengen.

Verder zijn er voor overnachting diverse Bed & Breakfast gelegenheden in de nabije omgeving.

Docent

Geert Heidema heeft in Santa Fe (New Mexico, Verenigde Staten) studies in diverse genezingsmethodes gevolgd, waaronder een 4-jarige MSc-opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde, een opleiding in de craniosacraal therapie en een studie in Sat Nam Rasayan®, een geneesmethode afkomstig uit het oude India. Vanaf 2010 heeft Geert mensen behandeld in zijn praktijk alsook in diverse klinieken in de Verenigde Staten. Sinds 2015 is hij werkzaam in Nederland in zijn praktijk De Vreugdevolle Bron, eerst in Haarlem en sinds 2020 in Cadier en Keer. In zijn praktijk behandelt hij mensen met behulp van craniosacraal therapie, Chinese kruiden en een zachte benadering van acupunctuur. Naast behandelingen geeft Geert als docent workshops op het gebied van craniosacraal therapie, alsook het werken met de meridianen en acupunctuurpunten. In Nederland is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier