Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een zachte en krachtige genezingsvorm die mensen en dieren kan helpen om fysieke en emotionele spanningen los te laten. In een craniosacrale sessie kunnen we door middel van zachte aanraking met de handen de spanningen in de weefsels helpen vrijmaken, zodat de levensstroom weer vrij aanwezig kan zijn en kan stromen.

In het lichaam bevindt zich het craniosacrale systeem, wat van de hersenbotjes (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum) loopt. Het vormt de omgeving voor de hersenen en het ruggenmerg. Dit craniosacrale systeem kunnen we door middel van zachte technieken met de handen op het lichaam invoelen.

Rondom de hersenen en het ruggenmerg bevindt zich het cerebrospinaal vloeistof en het stromen van dit vloeistof kent natuurlijke ritmische bewegingen. Ook de (interstitiële) vloeistoffen in het lichaam kennen deze ritmische bewegingen. Spanningen in het lichaam hebben een effect op de natuurlijke bewegingen van het ritme. Een craniosacraal behandeling helpt spanningen los te laten, het cerebrospinaal vloeistof weer vrij te laten stromen en de natuurlijke ritmes in balans te brengen. Daarmee heeft craniosacraal therapie een gunstig en kalmerend effect op het hele lichaam, inclusief de hersenen en het zenuwstelsel. Dit geeft een diep ontspannen gevoel en welzijn.

Craniosacraal therapie voor mensen

Craniosacraal therapie kan mensen helpen om aanwezige spanningen, zowel fysiek als emotioneel, los te laten en de natuurlijke ritmes in balans te brengen. Daarnaast kan craniosacraal therapie ook helpen om bewust te worden van waar deze spanningen mee te maken hebben en hoe deze tot uiting komen in ons (dagelijks) leven. Daarmee kan fysieke en emotionele genezing plaatsvinden en werkt een sessie op tafel ook door naar het dagelijks leven. In verbinding met ons hart kunnen nieuwe manieren van leven tot bloei komen.

Aangezien craniosacraal therapie werkt met zachte aanraking is het geschikt voor mensen van alle leeftijden: baby’s, kinderen, adolescenten, volwassenen en senioren. Het kan mensen helpen die lichamelijke en/of emotionele problemen ervaren. Voorbeelden van klachten die met craniosacraal therapie kunnen worden behandeld, zijn hoofdpijn, slapeloosheid, onderrugpijn, whiplash, zenuwpijn, emotionele problemen zoals angst en depressie, en meer. Craniosacraal therapie geeft lichamelijke ontspanning, emotionele balans en een algeheel gevoel van welzijn.

De craniosacraal behandeling duurt ongeveer 60 minuten (voor baby’s en kinderen is dit ongeveer 30-45 minuten). Tijdens een craniosacraal behandeling blijft u volledig gekleed. Craniosacraal therapie werkt door middel van zachte aanraking van verschillende delen van het lichaam, zoals de wervelkolom, hoofd en nek, armen en benen, voeten, zodat fysieke en emotionele spanningen losgelaten kunnen worden. Dit brengt de natuurlijke ritmes die aanwezig zijn in het lichaam weer terug in balans. Een behandeling kan helpen om u weer beter te doen voelen en een diep gevoel van welzijn te ervaren.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier