Over mij

 

Geert Heidema

In Nederland heb ik eerst de studie Biologische psychologie gevolgd, waarbij ik leerde over hoe de hersenen en het lichaam met elkaar samenwerken en een geheel vormen. Tijdens het doen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ziekte en gezondheid bij de mens raakte ik geïnteresseerd in integratieve geneeskunde. Ik ben vervolgens naar Santa Fe (New Mexico, Verenigde Staten) verhuisd om ervaring op te doen in complementaire genezingsmethodes, namelijk Traditionele Chinese Geneeskunde (acupunctuur en Chinese kruiden), Craniosacraal Therapie en Sat Nam Rasayan®.

Vanaf 2010 heb ik mensen behandeld in mijn praktijk alsook in diverse klinieken in de Verenigde Staten en van 2015 t/m december 2019 ben ik in mijn praktijk in Haarlem werkzaam geweest. Sinds 1 januari 2020 ben ik werkzaam in mijn praktijk in Cadier en Keer.

Daarnaast beoefen ik ruim 20 jaar Tensegrity®, een traditie afkomstig uit het oude Mexico, bestaande uit oefeningen die helpen om welzijn te ervaren. Ik begeleid ook ruim 14 jaar oefengroepen in Tensegrity®.

Traditionele Chinese geneeskunde

In de Verenigde Staten heb ik de 4-jarige Master of Science opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde afgerond, bestaande uit acupunctuur en Chinese kruiden. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Southwest Acupuncture College in Santa Fe (NM). Verscheidene jaren heb ik als onderdeel van de opleiding mensen behandeld met behulp van acupunctuur en Chinese kruiden in verschillende klinieken, waaronder de acupunctuurklinieken verbonden aan het Santa Fe Indian ziekenhuis, dak- en thuislozencentrum Casa Familia, en de universiteitskliniek. Ik ben zowel opgeleid in de Chinese als in de Japanse acupunctuur en heb uitgebreide kennis en ervaring opgedaan in de Chinese kruidengeneeskunde.

In mijn praktijk pas ik mijn kennis en ervaring in de Traditionele Chinese Geneeskunde toe in het behandelen van mensen. Met betrekking tot de Chinese kruidengeneeskunde stel ik de kruidenrecepten zelf samen om deze specifiek aan te laten sluiten bij uw lichamelijke conditie en gemoedsgesteldheid, om zo welzijn te bevorderen.

In Nederland ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Craniosacraal therapie voor mensen

In mijn praktijk help ik mensen met verschillende aandoeningen met behulp van craniosacraal therapie. Naast volwassenen behandel ik ook baby’s en kinderen.

De craniosacraal therapie opleiding heb ik gevolgd bij Etienne Peirsman aan de New Mexico Academy of Healing Arts in Santa Fe (NM). Als afronding van de opleiding heb ik deelgenomen aan de 5-daagse Craniosacral Residential Program en een certificaat van de New Mexico Academy of Healing Arts ontvangen voor het behalen van het praktijkexamen. In mijn eigen praktijk in Santa Fe (NM), alsook later in een chiropractor kliniek in Springfield (MA), heb ik mensen behandeld met behulp van craniosacraal therapie.

In Nederland heb ik vervolgens modules gevolgd aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie en mijn diploma behaald.  Ik ben vijf jaar lid geweest van de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging.

Craniosacraal therapie voor paarden

Mijn ervaring in het behandelen van mensen met behulp van craniosacraal therapie en andere geneesmethodes heeft mij de bekwaamheid in het voelen gegeven, wat ik ook toepas in het behandelen van paarden. Naast de humane craniosacraal opleiding heb ik het eerste jaar van de craniosacraal therapie voor paarden opleiding bij Hipposofia Academie, alsook het eerste jaar craniosacraal therapie voor paarden opleiding bij Praktijk Natuurlijk afgerond.

Sat Nam Rasayan®

Sat Nam Rasayan® (SNR) is een genezingsmethode afkomstig uit het oude India die genezing onderwijst door middel van meditatie. Verscheidene jaren heb ik hierin een studie gevolgd en deze genezingsmethode beoefend gedurende wekelijkse lessen in Santa Fe (NM). Ook heb ik aan SNR workshops deelgenomen met leraar Guru Dev Singh in Mount Shasta (CA), Espanola (NM) en Amsterdam. Op dit moment heb ik een level I certificaat in SNR.

Mount Shasta
Mount Shasta (CA, Verenigde Staten)

Tensegrity®

Tensegrity® is een systeem afkomstig uit het oude Mexico bestaande uit oefeningen die helpen om welzijn te ervaren. Tensegrity® omvat beoefening van fysieke en energetische bewegingen van lichaam en ademhaling die integriteit brengen aan het hele lichaam. Naast deze bewegingen omvat Tensegrity® ook oefeningen die helpen om bewust te worden van de herhalende gewoontepatronen in ons leven om zo energie vrij te maken, alsook droomoefeningen en de beoefening van innerlijke stilte. In Europa en de Verenigde Staten heb ik aan meer dan 20 workshops deelgenomen. Verder ben ik betrokken geweest bij het organiseren van workshops in Amsterdam en Los Angeles en bij de begeleiding van Tensegrity lessenseries in Nederland en de Verenigde Staten. Ook begeleid ik ruim 14 jaar oefengroepen in Tensegrity®.

 

Scroll naar boven