Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een zachte en krachtige vorm van genezing die mensen helpt om de verbinding met hunzelf te ervaren. Door middel van zachte aanraking met de handen kan deze methode helpen om spanningen, die in de weefsels van het lichaam aanwezig kunnen zijn, los te laten. Hierdoor ontstaat meer ruimte in het lichaam en krijgen vloeistoffen (zoals bloed en lymf) en de energie weer de mogelijkheid om te stromen.

Rondom de hersenen en het ruggenmerg bevindt zich de craniosacraal vloeistof en het stromen van dit vloeistof produceert natuurlijke ritmische bewegingen. Spanningen in het lichaam hebben een effect op het stromen van de craniosacraal vloeistof en verstoren de natuurlijke beweging van het ritme. Een craniosacraal behandeling helpt spanningen los te laten, de craniosacraal vloeistof weer vrij te laten stromen en de natuurlijke ritmes in balans te brengen. Daarmee heeft craniosacraal therapie een gunstig en kalmerend effect op de hersenen en het zenuwstelsel. Het resultaat is een diep ontspannen gevoel.

Naast de aanwezige spanningen te helpen loslaten en de natuurlijke ritmes in balans te brengen kan craniosacraal therapie ook inzicht geven in hoe spanningen, fysiek en emotioneel, zijn ontstaan. Daarmee kan fysieke en emotionele genezing plaatsvinden en kunnen nieuwe manieren van leven tot bloei komen die verbonden zijn met ons hart.

Craniosacraal therapie voor mensen

Craniosacraal therapie werkt met zachte aanraking en is daarom geschikt voor mensen van alle leeftijden: baby’s, kinderen, adolescenten, volwassenen en senioren. Het kan mensen helpen die lichamelijke en/of emotionele problemen ervaren. Voorbeelden van klachten die met craniosacraal therapie kunnen worden behandeld, zijn hoofdpijn, slapeloosheid, onderrugpijn, whiplash, emotionele problemen zoals angst en depressie, en meer. Craniosacraal therapie geeft lichamelijke ontspanning, emotionele balans en een algeheel gevoel van welzijn.

Tijdens een craniosacraalbehandeling blijft u volledig gekleed. Craniosacraal therapie werkt door middel van zachte aanraking van verschillende delen van het lichaam, zoals de wervelkolom, hoofd en nek, armen en benen, voeten, zodat spanningen losgelaten kunnen worden. Dit brengt de natuurlijke ritmes die aanwezig zijn in het lichaam weer terug in balans. Een behandeling kan helpen om u weer beter te doen voelen en een diep gevoel van welzijn te ervaren.

Craniosacraal therapie voor paarden

Naast mensen is craniosacraal therapie ook heel geschikt voor dieren en daarom pas ik ook craniosacraal therapie toe in het behandelen van paarden. Mijn ervaring in het behandelen van mensen met behulp van craniosacraal therapie en andere geneesmethodes heeft mij de bekwaamheid in het voelen gegeven, wat ik ook goed kan toepassen in het behandelen van paarden. Ik volg de craniosacraal therapie opleiding voor paarden bij de Hipposofia Academie om mijn kennis en ervaring in het werken met paarden te verdiepen.

Craniosacraal therapie is een vorm van behandelen waarbij rekening wordt gehouden met het paard in zijn geheel. Tijdens de behandeling werk ik dus ook met het hele lichaam van het paard. Ik leg daarbij mijn handen op verschillende plekken van het paard; dit kan zijn het bekken, de wervelkolom, het hoofd, alsook de romp en benen.

Bij de eerste behandeling zal ik een intake afnemen om informatie over het paard en zijn verzorging (zoals voer, stalling) te verkrijgen. Daarbij zal ik ook foto’s voor en na de behandeling maken van de voorkant, achterkant en beide zijkanten van het paard, alsook vragen om een stukje te lopen met het paard, om te kijken naar de houding van het paard (inclusief de beenstanden). De craniosacraal behandeling zelf zal afhankelijk van de leeftijd van het paard ongeveer 45-60 minuten duren.

Craniosacraal therapie is zeer helpvol voor uw paard om zowel fysiek en in het gevoel het welzijn van uw paard te verbeteren.

Scroll naar boven