Craniosacraal therapie voor paarden

Naast mensen is craniosacraal therapie ook heel geschikt voor dieren en daarom pas ik ook craniosacraal therapie toe in het behandelen van paarden. Mijn ervaring in het behandelen van mensen met behulp van craniosacraal therapie en andere geneesmethodes heeft mij de bekwaamheid in het voelen gegeven, wat ik ook goed kan toepassen in het behandelen van paarden. Ik heb een vierdaagse cursus craniosacraal therapie voor paarden gevolgd bij de Hipposofia Academie en ik ga verder met deze opleiding om mijn kennis en ervaring in het werken met paarden te verdiepen.

Craniosacraal therapie is zeer helpvol voor uw paard om zowel fysiek en in het gevoel het welzijn van uw paard te verbeteren.

De craniosacraal behandeling

Craniosacraal therapie is een vorm van behandelen waarbij rekening wordt gehouden met het paard in zijn geheel. Tijdens de behandeling werk ik dus ook met het hele lichaam van het paard. Ik leg daarbij mijn handen op verschillende plekken van het paard; dit kan zijn het bekken, de wervelkolom, het hoofd, alsook de romp en benen.

Bij de eerste behandeling zal ik een intake afnemen om informatie over het paard en zijn verzorging (zoals voer, stalling) te verkrijgen. Daarbij zal ik ook foto’s voor en na de behandeling maken van de voorkant, achterkant en beide zijkanten van het paard, alsook vragen om een stukje te lopen met het paard, om te kijken naar de houding van het paard (inclusief de beenstanden). De craniosacraal behandeling zelf zal afhankelijk van de leeftijd van het paard ongeveer 45-60 minuten duren.

 

Scroll naar boven