Meridianen en acupunctuurpunten – Humaan en Equine

 

     

In de workshop “Meridianen en acupunctuurpunten – Humaan en Equine” maken we kennis met de 12 hoofdmeridianen en een aantal acupunctuurpunten die in de acupunctuur veelvuldig gebruikt worden. Daarbij leren we de meridianen en acupunctuurpunten zowel bij de mens als bij het paard kennen. Naast de 12 hoofdmeridianen maken we in deze workshop ook kennis met vier van de acht dieper gelegen extra-meridianen, namelijk de Chong-, Dai-, Ren- en Du-meridiaan. Het kennismaken met de meridianen en acupunctuurpunten gaan we doen door middel van voelen en ervaren, zowel bij de mens als bij het paard, in combinatie met uitleg. Daarmee biedt deze workshop je de mogelijkheid om de meridianen en acupunctuurpunten zowel bij jezelf, bij andere mensen, alsook bij de paarden te leren voelen en er mee te werken tijdens een behandeling.

In deze workshop werken we met de zachtheid van de handen, dus zonder gebruik van naalden. Het is een zachte benadering van acupunctuur die op zichzelf kan worden toegepast, alsook geïntegreerd kan worden in andere vormen van behandeling, zoals craniosacraal therapie.

Syllabus

De syllabus van deze workshop bestaat uit een beschrijving van technieken voor het werken met de meridianen en acupunctuurpunten, met foto’s voor zowel de mens als het paard. In de syllabus staan ook voorbeelden beschreven van toepassingen van de meridianen en acupunctuurpunten. Doordat de technieken in de syllabus staan beschreven met foto’s kun je thuis de technieken nalezen en beoefenen. Dit geeft je de gelegenheid om tijdens de workshop zelf je aandacht volledig te richten op het voelen en ervaren van de technieken.

Praktische info

Wat je nodig hebt gedurende de workshop zijn:

  • gemakkelijk zittende kleding
  • stevige laarzen of schoenen voor het werken bij de paarden
  • schriftje en pen
  • je eigen lunchpakket

Voor het beoefenen van de meridianen en acupunctuurpunten bij de paarden zijn paarden aanwezig op locatie.

Kruidenthee, koffie, water en gezonde lekkere versnaperingen zijn aanwezig. Eventueel kun je voor je eigen gemak een waterflesje meebrengen.

Verder zijn er voor overnachting diverse Bed & Breakfast gelegenheden in de nabije omgeving.

Docent

Geert Heidema heeft in Santa Fe (New Mexico, Verenigde Staten) studies in diverse genezingsmethodes gevolgd, waaronder een 4-jarige MSc-opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde, een opleiding in de craniosacraal therapie en een studie in Sat Nam Rasayan®, een geneesmethode afkomstig uit het oude India. Vanaf 2010 heeft Geert mensen behandeld in zijn praktijk alsook in diverse klinieken in de Verenigde Staten. Sinds 2015 is hij werkzaam in Nederland in zijn praktijk De Vreugdevolle Bron in Haarlem. In zijn praktijk behandelt hij mensen met behulp van craniosacraal therapie, Chinese kruiden en een zachte benadering van acupunctuur. Geert heeft een affiniteit met paarden en heeft het eerste jaar van de craniosacraal opleiding voor paarden bij Hippo Sofia afgerond, alsook het eerste jaar van de craniosacraal opleiding voor paarden bij Praktijk Natuurlijk. In zijn praktijk behandeld hij naast mensen ook paarden en huisdieren. Naast behandelingen geeft Geert als docent les aan de Craniosacraal-Plus™ opleiding van Total Health Academy, alsook aan de Chinese kruidenopleiding voor paard en hond. In Nederland is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging.

Scroll naar boven