Voeding en beweging

Voeding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aangezien we meerdere keren per dag eten neemt voeding in onze gezondheid een belangrijke plaats in. Door die voeding te eten die bij onze conditie past, kunnen we mogelijke aandoeningen genezen, ons lichaam sterken en zo gezondheid ervaren. De voeding die we eten heeft ook effect op hoe we ons voelen. Daarom kan adequate voeding een bijdrage leveren om ons zowel fysiek als gevoelsmatig goed te doen voelen. In mijn praktijk kan ik op basis van mijn kennis over voeding vanuit de Chinese geneeskunde u informeren hoe voeding kan helpen om uw gezondheid en welzijn te bevorderen.

Een goed boek over de helende toepassing van voeding is: Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition van Paul Pitchford (Third edn. Berkeley: North Atlantic Books; 2002).

Beweging

Naast voeding is op een bewuste manier bewegen belangrijk om ons fysiek gezond te doen voelen en de energie in het lichaam te laten stromen. Wandelen, sporten, dansen en andere vormen van bewegen kunnen allemaal bijdragen aan plezier en gezondheid. Qigong en tai’chi zijn houdingen en bewegingen afkomstig uit China die bijdragen aan een gezond lichaam, een energiek en ontspannen gevoel. Tensegrity®  is een ander systeem, afkomstig uit het oude Mexico, waarbij ook bewegingen en ademhalingsoefeningen worden gedaan die welzijn bevorderen.

Praktijk voor genezing en welzijn – voor mens en dier